Krajská prokuratúra sa zaoberá výrokmi Jána Slotu v Pavlovciach

28.10.2008 Prešov

Prešov 28. októbra (TASR) - Generálna prokuratúra SR odstúpila 24. októbra na Krajskú prokuratúru v Prešove dve obsahovo totožné trestné oznámenia na predsedu SNS Jána Slotu.
Potvrdil to dnes pre TASR hovorca KP v Prešove Marián Spišák. Po vyhodnotení budú podania odstúpené vecne a miestne príslušnej okresnej prokuratúre.
Trestné oznámenie na Jána Slotu podal 8. októbra podpredseda Občianskej konzervatívnej strany Ondrej Dostál. Ako uvádza v stanovisku, ktoré zaslal redakcii TASR, \"podnet na trestné stíhanie Jána Slotu som podal v súvislosti s jeho verejným vystúpením 5. októbra počas odhaľovania dvojkríža v Pavlovciach, okres Vranov nad Topľou, pre podozrenie, že došlo k naplneniu skutkovej podstaty trestného činu hanobenia národa, rasy a presvedčenia\".

Spišák: \"Generálnou prokuratúrou SR v Bratislave dňa 24.októbra 2008 bolo na Krajskú prokuratúru v Prešove odstúpené trestné oznámenie na inžiniera Jána S.. Príslušný prokurátor KP tieto trestné oznámenia vyhodnotí a odstúpi vecne a miestne príslušnej okresnej prokuratúre. \"
 

Vyberte región